Beroepsdeformatie: ‘veiliger en sneller” – Ronny van Baal

Veiligheid en ondernemerschap lijkt misschien een wat onwaarschijnlijke combinatie, maar het verhaal van Ronny van Baal laat duidelijk zien dat het wel degelijk kan.

Sterker nog, dat het een ijzersterk duo is. Ronny is directeur van Sky Access en SkyDeck Europe, bedrijven die zich richten op verbeterde en veilige bereikbaarheid voor vakmensen tot moeilijk bereikbare werkplekken, bijvoorbeeld boorplatformen, windmolenparken, maar ook de Hoftoren in Den Haag.

Met de introductie van QuikDeck brengt hij opnieuw een baanbrekend product op de markt. Een gamechanger.

“Rijdend door Nederland kan het niemand ontgaan dat we hier ontelbare bruggen hebben. Die moeten allemaal onderhouden en gerenoveerd worden. Noem het een beroepsdeformatie, maar ik ga dan meteen nadenken over de veiligheid en de efficiency.”

Ronny vond dat het beter moest kunnen. Veiliger en sneller.

Hij besluit op zoek te gaan naar alternatieven, en komt al snel uit in het land van de Brooklyn Bridge en de Golden Gate. De voornaamste eisen die hij stelt aan een nieuw product zijn – natuurlijk- veiligheid en hoge belastbaarheid. Hij beproeft een aantal opties, maar is niet snel tevreden.

Brooklyn bridge - Ronny van Baal

“Het mag niet deinen of te veel bewegen. En bovendien moet het voldoen aan Europese regelgeving. Dan valt er al een boel af.”

In 2014 heeft hij contact met Safway, de uitvinders van de steiger zoals we die allemaal kennen. Zij vertellen hem over QuikDeck, en wat zij te vertellen hebben doet Ronny meteen in het vliegtuig stappen om het met eigen ogen te bekijken.

“Het is fantastisch. Extreem veilig. De belastbaarheid is met 360 kg/m2 zo’n 2,5 keer hoger dan gangbare steigers terwijl het gewicht met 35 kg/m2 ook nog eens vele malen lager ligt. Win-win. Ik zag meteen dat dit een enorme impact zou hebben. Het kan de manier van werken totaal veranderen.”

Zijn enthousiasme wordt al snel gedeeld door opdrachtgevers die hij al kende van Sky Access. De primeur was voor Maastricht. QuikDeck werd gebruikt voor de renovatie van het atrium van RWS. Normaal gesproken zou hiervoor een traditionele steiger gebouwd moeten worden, met alle gevolgen van dien.

“Door toepassing van 650 m2 QuikDeck was er op de begane grond van het gebouw geen overlast. De werkzaamheden konden snel uitgevoerd worden, zonder enige werkverstoring.” De reacties waren overdonderend.”

Iedereen die betrokken was geweest bij dit project zei meteen “dit is groots”. Ze herkenden direct de voordelen die dit kon opleveren voor allerhande complexe projecten.”
ronny-van-baal-2
Er volgde nog een ander pilotproject, aan het offshore complex K14-C (Charlie), een gasproductieplatform van Nam /Shell. Een veeleisende opdrachtgever. En wederom bleek het een doorslaand succes. De werkzaamheden duurden slechts drie dagen – een kwart van de tijd die nodig was geweest als er conventionele steigers gebruikt waren.

Ronny’s enthousiasme voor QuikDeck, zijn geloof in de mogelijkheden wordt steeds breder gedeeld en gedragen. De eerste projecten aan bruggen, waar het idee oorspronkelijk begon, staan op de agenda. Het belooft veel goeds voor de toekomst.

Tags: Baal, Quick Deck, QuikcDeck, Ronald, Ronnie, Ronny, Ronny van Baal, Sky Access, Sky Deck, SkyAccess, SkyDeck, SkyDeck Europe, Van, Van Baal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s