Een echte ‘gamechanger’ – Ronny van Baal

Ronny van Baal neemt geen genoegen met de status quo. Hij wordt alom gerespecteerd als een gepassioneerd vernieuwer, en heeft met zijn bedrijven SkyAccess en SkyDeck de branche niet alleen veiliger gemaakt, maar zijn producten hebben zijn opdrachtgevers ook enorme kostenbesparingen opgeleverd en snellere doorlooptijden gefaciliteerd. Hoog tijd om eens met hem te praten over zijn nieuwste introductie: QuikDeck.

Ronnie van Baal - QuickDeck - Sky-Access
We hebben afgesproken bij Ronny’s trainingscentrum Delta Safety in Rotterdam. Hier leren vakmensen in nagebootste situaties werken met zijn producten. Tijdens een rondleiding vertelt hij me over QuickDeck: een revolutionair steigersysteem waarvoor hij de exclusieve rechten heeft in de Benelux en Duitstalig Europa.

Wat maakt QuikDeck zo anders?

“Het is stabiel en lichtgewicht, maar desondanks veel zwaarder belastbaar dan reguliere steigers. Als je bijvoorbeeld kijkt naar bruggenonderhoud, dan levert dit enorme voordelen op. Het kan zelfs de hele manier van werken veranderen.”

Hij geeft een voorbeeld. “Met traditionele steigers wordt het werk vertraagd doordat de steiger simpelweg onvoldoende belastbaar is om lang door te werken. Oude verf wordt met staalgrit van de brug gestraald. Het gewicht van het grit betekent dat er eens per uur gepauzeerd moet worden om het residu op te ruimen. Een enorm tijdverlies. QuikDeck is sterk genoeg om het stralen en de schoonmaak tegelijkertijd te laten plaatsvinden.”

Door de doorlooptijd van brugwerkzaamheden te verkorten gaan de kosten omlaag, en zal oponthoud voor het verkeer ook verminderd worden.

Alleen al in Nederland beheert Rijkswaterstaat meer dan 1000 bruggen. In Duitsland zijn er 7300 bruggen waar momenteel niet met vrachtwagen overheen gereden mag worden omdat ze gerenoveerd moeten worden. Er ligt een enorme inhaalslag in het verschiet. De winst – in tijd en in kosten – wanneer QuikDeck voor deze werkzaamheden toegepast wordt is enorm.

QuikDeck is echter niet alleen een uitkomst voor bruggenreparatie. Ook op andere gebieden, bijvoorbeeld in de offshore en bij grote, complexe bouwprojecten, heeft het product al zijn waarde bewezen.

Omdat QuikDeck een veranderde, efficiëntere werkwijze toelaat, behoren trainingen ook tot de service die Ronny zijn afnemers biedt. “We willen graag dat QuikDeck ten volste benut wordt. Daarom is het belangrijk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn, zodat naast het waarborgen van veiligheid voor de uitvoerenden ook de commerciële belangen van onze klanten optimaal gediend worden.”

Het gebruik van QuikDeck wordt een wezenlijk aspect van projectplanning. Ronny: “Het is niet langer een ‘volgend’ onderdeel, maar leidend in het proces. Het verandert alles: de kosten, de werkwijze, de doorlooptijd. We werken samen met bureau Vogels voor de tekeningen en berekeningen, bieden trainingen. We willen een compleet pakket aanbieden.”

De term ‘innovatie’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt, maar met QuikDeck lijkt Ronny wederom een werkelijke gamechanger te hebben geïntroduceerd.

   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s